DEVASA YATIRIMI GÖRMEK VE YAZMAK İÇİN BİN KİLOMETRE YOL KATETTİ.

Malatya’lı Yazar Ekrem Akın, Türkiye’nin ilkleri ve enlerini merak ederek binlerce kilometre yol kat edip Devasa yatırımların yapıldığı bölgeleri gezdi.

Keban Barajı,Karakaya Barajı,Pötürge ve Malatya Afşin-Elbistan Termik Santrali,Harran Ovası,Urfa Tüneli,Atatürk Barajı ve Samsat ve Kaderi gibi devasa yapıları bizzat gezerek yerinde gören ve kaleme aldığı yazıları DOĞUDAKİ UMUTLAR adıyla kitaplaştıran Yazar Ekrem Akın ile İstanbul Başakşehir’de ki evinde bir araya geldik.

YARPUZ Edebiyat Dergisini evinde misafir eden Yazar Ekrem Akın ile kısa bir söyleşi de gerçekleştirdik.

1950 yılında Malatya’nın İzolkale ilçesinin Aluçlu Karahüseyin köyünde dünyaya geldim. Asıl mesleğim tekstil ama ufaklığımdan beri gazetecilik ve her türlü kitap yazma konularının içerisindeyim, şiirlerim var diyen Yazar Emrem Akın, Afşin Elbistan Termik Santrali çocukluğumdan beri ilgimi çeken bir yatırımdır. Onu yerinde görmek için Afşin Elbistan’a geldim. Eserde Afşin Elbistan Termik Santrali 1983’de geldiğimde faaliyete geçmek üzereydi. Kömürle elektrik üretilecekti. Orada bir dağın tamamen kömür olduğunu söylemişlerdi ve yerinde görmek için oraya gittim. Daha sonrasında proje geliştirildi bir daha görmek, gitmek isterim. Afşin ve Elbistan ismi güzel bir yer. Oraları tekrardan görmek istiyorum. Bu kitabın içerisinde sadece Afşin Elbistan yok. Urfa tüneli, Keban Barajı, Harran Ovası da var. Harran ovasının sulanması da beni çok etkilemişti. Ve yerinde gezerek bu kitabı yayınladım. Sahaflarda bile çok zor bulunacak bir eser. İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesinde, Büyük Millet Meclisi Kütüphanesinde ve birçok büyük kütüphanelerde var dedi.

Yazar Muhammet Kurtcephe Bey ile tanışmakla da şeref duyduğunu belirten Yazar Ekrem Akın, kendisinin Afşinli olması ve benimde ilk kitabımın konusunun bu olması beni çok mutlu etti diyen Akın, kendisini ziyaretimiz sebebiyle bizlere de teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram